Mars pentru Bucuresti

Posted on 9:31 p.m. by BTrafic team

In prag de campanie electorala, continua distrugerea sistematica a identitatii si mediului Bucurestiului.Destul! CAPITALA NOASTRA NU E MOSIA VOASTRA!


Asociatia Bucuresti, Asociatia 21 decembrie, Grupul pentru Dialog Social, Alianta Civica, Grupul de Actiune "Noii Golani", Asociatia Salvati Bucurestiul si Federatia Biciclistilor din Romania cheama iubitorii Bucurestiului la MARS DE PROTEST autorizat impotriva distrugerii identitatii si mediului inconjurator din Bucuresti.

Ne intalnim duminica pe 11 mai de la ora 13 pe traseul Catedrala Sfantul Iosif – Piata Revolutiei – Parcul Cismigiu.

Cerem rezolvarea in regim de urgenta a urmatoarelor probleme:

  1. Dezmembrarea constructiei de langa Catedrala Sfantul Iosif

Legea spune negru pe alb ca monumentele istorice sunt protejate pe o raza de 100 de metri. Exact langa Catedrala Sfantul Iosif, datand din secolul XIX, un consortiu incearca constructia unei cladiri gigant.

  1. Protejarea Caii Victoriei de tunuri imobiliare

Calea Victoriei este coloana vertebrala a identitatii Bucurestiului. Cuprinde sute de ani ai istoriei orasului. Iar cativa oameni doresc sa o sluteasca cu constructii supradimensionate.

  1. Redeschiderea Strandului Tineretului

Strandul Tineretului este o baza sportiva infiintata de Regele Ferdinand pentru "o sanatoasa dezvoltare a tinerimii" pe care birocratii vor sa o distruga.

  1. Deschiderea Parcului cu Platani

Suntem pe ultimul loc in Europa la spatiu verde per locuitor. In acest timp BNR, institutie publica a statului roman platit din banii nostri, are in subordine Parcul cu Platani si il tine inchis accesului public iar Primaria tace complice. Mai e nevoie sa adaugam ceva?

  1. Oprirea distrugerii imprejurimilor Cismigiului

Cel mai faimos parc din Romania risca sa incapa pe mana rechinilor imobiliari. Viorel Hurduc din PMB a cerut initial 4 zgarie-nori pentru orientarea celor care se plimba prin parc. La protestele presei si societatii civile, se pregatesc „doar" 2 turnuri: unul la strada Brezeoianu peste Tipografia Universul de la 1882, celalalt gard in gard cu Cismigiul.

  1. Implementarea transportului ecologic

Ce ne temeam s-a confirmat - suntem cea mai poluata capitala din Europa. Cum sa nu fim cand modalitatile de transport nepoluante sunt ignorate sistematic: metroul e prins in certuri politice, liniile de tramvai sunt refacute in ritm de melc, pistele de biciclete sunt facute de forma.

Ne vom intalni noi, iubitorii Bucurestiului, cu pancarde sau alte instrumente prin care sa cerem rezolvarea urgenta a problemelor care distrug identitatea si mediul orasului nostru. Ne vom intalni pentru a spune autoritatilor locale: CAPITALA NOASTRA NU E MOSIA VOASTRA!



multumiri Dan Patzelt

No Response to "Mars pentru Bucuresti"